Lehetőségek
Szavazz a témára
#74792 - 2006-03-22 08:40:50 Égõ-szúró fájdalom
r1attee Offline
idegen

Regisztráció: 2006-02-28
Üzenetek: 37
Lakhely: Kûfõd, Felvidék
Hello mindenkinek!
A segítségetek szeretném kérni.
Arról volna szó, hogy egy ideje (kb.1-2 hete) a bal lapockám alatt, viszonylag kis területen (érzésre kb. mint egy 20 forintos) égõ-szúró fájdalmat érzek, de csak laza állapotban, edzés közben (bemelegítve) nem. Tapintásra, mintha egy kis csomó lenne. Masszírozásra növekvõ fájdalommal reagál és mintha "mozogna" - néha kb. 5-7 cm eltérésekkel érzem az "epicentrumot"... Mi lehet ez ill. mivel lehet gyógyítani?
Építõ - segítõ jellegû hozzászólásaiokat elõre is kösz!
_________________________
Változnak az idok...Régebben ugy volt, hogy legénnyel lánnyal, manapság már legénynyal lánynyel...

Top
#74793 - 2006-03-22 09:24:58 Re: Égõ-szúró fájdalom [Re: r1attee]
Shark Offline
шаркпапа :D
****

Regisztráció: 2004-03-01
Üzenetek: 7992
Lehet egy korábbi in vagy izomgyulladás betokosodása is! Azaz ciszta. Orvoshoz kell fordulni és õ megvizsgálja. Jobb esetben könnyû mûtéttel lehet eltávolítani.

Top
#74794 - 2006-03-22 09:40:29 Re: Égõ-szúró fájdalom [Re: Shark]
r1attee Offline
idegen

Regisztráció: 2006-02-28
Üzenetek: 37
Lakhely: Kûfõd, Felvidék
Na most megnyugodtam... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Az igaz, hogy volt már hasonlóm tavaly nyáron (vagy ugyanaz???) ugyanazon az oldalon csak egész fennt, majdnem a vállamnál... Akkor voltam ortopédnál, telenyomta mindneféle injekcióval (közben kérdezgette, hogy javul-e, én meg mondtam, hogy semmi.), de nem segített semmit, még azt sem tudtam igazán megmondani, hogy mi ez. Aztán csak úgy, magától elmúlt. (vagy lehet összefüggés, hogy akkoriban kezdetem el rendszeresebben mozogni, s annak hatásásra?)
Köszi a választ!
_________________________
Változnak az idok...Régebben ugy volt, hogy legénnyel lánnyal, manapság már legénynyal lánynyel...

Top
#74795 - 2006-03-22 12:48:05 Re: Égõ-szúró fájdalom [Re: r1attee]
Anonymous
Unregistered


Talan a Colos irta egyszer ha jol emlekszem,hogy neki volt idegpecsipodese a hataban(a tunetek alapjan nekem a tied is ilyesminek tunik foleg ha bemelegites utan a fajdalom csokken)Ha ez a gond egy izomgorcs okozta fajdalom,azzal profi masszorhoz erdemes fordulni, vagy kivarni amig elmulik magatol(ez lehet 6-8 het is)Nekem is szokott lenni mert sajnos ez a nyavalya igen konnyen osszszedheto egy rosz mozdulattal bar nalam leginkabb a huzat miatt mert az itteni barmok alandoan kibasszak azt a kurva ablakot meg telen is <img src="/ubbthreads/images/graemlins/dark2.gif" alt="" />!! Ha jol emlekszem a serulesek topicban van a Colos(?)hozzaszolasa.
Jobbulast!

Top
#74796 - 2006-03-22 12:59:36 Re: Égõ-szúró fájdalom [Re: ]
colos Offline
цолош
****

Regisztráció: 2004-11-26
Üzenetek: 9780
Lakhely: ahol olimpiát rendeznek majd ...
Jah iesmi volt de én sehogyan se bírtam megmozdulni szal sztem ez más lesz....
_________________________
Mielõtt megszólalsz, gondold végig, hogy a mondanivalód értékesebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele.


GUGGOLJ!

Mert valahol, odakint, egy csaj a maxoddal melegít...

aki nem olvasott alapokat annak klikk ide!

Egyetek csalánt!

Top
#74797 - 2006-03-22 13:01:05 Re: Égõ-szúró fájdalom [Re: ]
Anonymous
Unregistered


Mivel en egy kurva rendes csavo vagyok megkerestem a Colos hozzaszolasat a temaval kapcs.-ban

Itten lenne:
"Na asszem énis írok pár sort pokoli kollégához csatlakozva okulásképpen:
Dec elsõ hetében lett egy igen ronda idegbecsípõdésem. Az emberek nagyrészénél ez egy mozdulattal eccercsak helyrejön. Nem volt ekkora mázlim. Mostanra jutottam el oda, hogy le tudok menni nagyon lájtos átmozgatásra, mer az ideg ami becsípõdött be is gyullatt, de még a körülötte lévõ izmok is begyullattak.. A masszõrtõl szerzett infók és egyéb olvasmányos élmények alapján a kövtkezõket sikerült "kideríteni":
A gerincmerevítõ izom teljesen be volt keményedve, teljes hosszában. A lapocka alatt is vannak ilyen apróbb kis izmok, ezek is beálltak. Az ideg valszeg a jobb lapocka alatti kis izom és a gerincmerevítõ közé szorult be. Az oka lehet bármi, egy rossz mozdulat, de akár huzattól is. Nekem nem hirtelen jött elõ, hanem kb 1 hét alatt fokozatosan. A "kimozgatás" és egyéb "általános" gyógymódok szart se értek, csak rosszabb lett a helyzet. Ezután jött 3 hét gfájdalomcsillapítóval megrakodva, ezt nem részeltezném inkább... A doki mydetont adott izomlazító gyanánt és donalgint a fájdalomra. Ezután a 3 hét után jutottam el oda h egyáltalán masszõr hozzáérhetett a hátamhoz anékül h sikítottam volna. 3 hét gyógymasszázs (NEM sportmasszõr!) és a végén kíváncsiságból egy thai masszázs végül naggyából helyretette a dolgokat, de még mindig nem százas a dolog. Amiért ezt leírtam ide:
Asszem nem kell ecsetelni, mit jelent 2 hónap kihagyás (és még olcsón megúsztam). Az idegesítõ, h elkerülhetõ lett volna a dolog szerintem, így utólag visszanézve. NYÚJTÁS!!!
Tudom h egyértelmûnek hangzik, csak azér írom így le, mer senkinek nem kívánok 1 olyan napot sem mint amibõl nekem 3 hét jutott..
Másik dolog: nehogy ráedzetek ilyen jellegû fájdalomra azzal h majd kimozogjátok!!! Talán bejön, de ha nem akko halál van...
Harmadik: ha mégis megvan a baj, akkor a masszõrt nagyon ajánlom.
Asszem ennyi. Nem okoskodásból körmöltem ennyit, hanem csak hátha okul belõle akit illet..."

Ui:Csillagot lehet dobni a nevem ala <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Top
#74798 - 2006-03-23 07:28:43 Re: Égõ-szúró fájdalom [Re: ]
r1attee Offline
idegen

Regisztráció: 2006-02-28
Üzenetek: 37
Lakhely: Kûfõd, Felvidék
Télleg rendes csávó vagy! Megérdemeled a csillagot! (pláne, hogy nekem semmibe se kerül... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> )
Körvonalazódik a dolog... Tavaly, mivel még nem gyúrtam, megáll, hogy a huzat a bûnös! Nyáron, autóablak le, hadd simogassa a hátam (az ingujjon keresztül) a szellõ... Akkor se tudtam mitöl jött rendbe, de már gyanítottam, hogy a fekvötámaszoktól. Mivel hirtelen nem tudok itt a környéken egyetlen sportmasszõrt sem, megpróbálom az egyik szakújságban talált módszert: teniszlabdával a falnál... Hátha segít valamit. Még hál´istennek annyira nem fáj, hogy fájdalomcsillapító kéne, de már qrvára idegesít...
Még1x kösz Neked is és colosnak is!
_________________________
Változnak az idok...Régebben ugy volt, hogy legénnyel lánnyal, manapság már legénynyal lánynyel...

TopModerátor:  Biomechanika, Harvy 
Csevegő

Shop.Builder Hirdetés
Ki van Online?
1 Regisztrált (1 láthatatlan), 0 Guests and 1 Spider online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
BB.Tv Flash
BB.Tv  |  BB.Rádió  |  BB.Tv Flash
Fórum statisztikák
12107 Tag
26 Fórum
1585 Téma
312064 Üzenet

Max Online tagok száma: 506 @ 2014-06-05 08:18:00