|
18 Regisztrált (Groovebaby, Mimi, queensryche, cici, Mur, vodkanarancs, rákkenroll, sweeney todd, anni, Pamela, benjamins, 7 láthatatlan),
54
Guests and
7
Spiders online. |
|
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
Registered: 2008-07-08
Üzenet: 94
|
|
10327 Tag
37 Fórum
1486 Téma
241234 Üzenet
Max Online tagok száma: 401 @ 2010-03-28 19:39:41
|
|
|
#238255 - 2010-03-09 21:41:33
Re: kezdő kérdések
[Re: halee]
|
tejjesen új fórumos
Regisztráció: 2010-03-09
Üzenetek: 1
|
Kedves Fórumozók! Segítségre lenne szükségem: Nyár vége óta tömegnövelek (kb ¾ éve), de az utóbbi 2-3 hónapban sikeresen stagnáltam. 18 éves, 70 kg-os gimnazista vagyok, de voltam már 72 is , nehezen zsírosodok. Olvastam, hogy gyakori hiba a helytelen étkezés: naponta kb 140 gr fehérjét és 350 ch-t fogyasztok pontosan (beleértve a rizs fehérje tartalmát, a túró ch tartalmát, mindent… egyedül a menzás egyszeri étkezést nem tudom követni pontosan). Felhívták a figyelmemet arra, hogy a zsírra is szükség van, így a rizshez elkezdtem hozzáönteni egy kis napraforgó olajat, de nem jutottam messzebbre. Multivitaminként Daily One-t szedek. A BB oldalon közölt 3 napos osztott edzésterv alapján edzek kezdetektől fogva ( http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=75). Bemelegítek rendesen, pihenőidőt pontosan betartom, igen keményen edzek (szerintem). Edzés előtt Hot Bloodot használok, edzés után benyomok 1 adag (25 gr) tejsavó fehérjét, 3-4 szem szőlőcukrot és 1 órán belül van egy teljes csirke-rizs étkezés. 8 óra alvás megvan, bár így is gyakran könnyen bealszok a nap folyamán. Sejtem, hogy vannak valahol hibák, de hogy pontosan mi a helyes, nem tudom pontosan, ezért kérem a segítséget. Továbbá azon gondolkozom, hogy tesztoszteront szednék (talán gyorsabban is gyarapodnék), kellemetlen, hogy már annak is örülök, hogy van pár szőr száll végre az állcsúcsomon ennyi idősen. Köszönöm a segítséget! Andorbandi
|
|
|
|
|
|
#238289 - 2010-03-10 00:54:16
[Re: zenwalk]
|
szénhidráttündér :D

Regisztráció: 2008-07-13
Üzenetek: 700
|
Egy kicsit OFF lesz, de ez időről-időre előjövő téma... szóval a suliban nem tudok csak szendvicset enni az baromság. Az már nem, hogy nincs kedve megcsinálni minden reggel vagy előző este, stb.
A nincs pénzem rá is elég furcsa sokszor, ugyanis ÉN nem azt tapasztaltam, hogy a suliban a többiek kevesebbet költenek kajára, mint én. Gimiben állandóan tele volt a büfé, és ilyen 2-300 ft-os szendvicseket meg üdítőket vettek minden nap nagyon sokan (1 szendvics és 1 üdítő nekem fél napi kajám így majd 110 kg-osan...)
Egyetemen pedig nem ritka, hogy 1500-2000 ft-ot költenek kajára, és ha valaki jár egyetemre és bent van rendesen az órákon, tanul stb., akkor kap ösztöndíjat, ami elég szép kis összeg is tud lenni. Én személy szerint ÖSSZESEN havonta 37.000 ft-ot kapok, és nem az enyém a legjobb átlag a suliba (igaz, ebben benne van a szociális támogatás is, ami több, mint a fele, de akkoris...)
Szóval elég irritáló, ha valaki közli, hogy nem lehet megoldani. Meg lehet, csak nehéz. (gimibe pl. a szendvics az általános, de attól még vihetsz tökfőzeléket, vagy éppen csirkét is ebédre, stb, senki nem fog megkövezni érte...)
Akinek meg tényleg nincs rá, az tanuljon úgy, hogy később lehessen. 16-17 évesen ha valaki panaszkodik, akkor kb. másfél év múlva már ösztöndíjas lehet egy egyetemen, vagy ha olyan irányban tanult, akkor dolgozhat is jó helyen.
És még így zárólag annyit, hogy már gimibe is (meg egyetemen is sajnos) elég általános téma a "ma megyünk inni, jössz?", ami szintén nem olcsó (bár ebben én nem vagyok annyira tájékozott).
Bocs az OFFért, csak ez most kikívánkozott, és válasz is egy jópár hozzászólásra.
|
|
|
|
|
|
#238299 - 2010-03-10 09:01:31
[Re: Bosco]
|
kezdõ fórumos

Regisztráció: 2010-01-05
Üzenetek: 327
|
Régen én is így voltam vele, hogy nem eszem "normálisan", mert drága meg milyen macerás. Kiszámoltam, eddig a menzás kaja 550 volt naponta +200 forint a pékségben valami + 100 forint a joghurt és akkor még vacsora is... Most meg megveszem a rízst, a húst és ez alig teszi ki a felét az eddiginek. OK, macerás mindig főzőcskézni, de beleszoktam már és meg is éri!!!! Persze régen jobb volt, amég otthon laktam és anyám összedobta a szenyát minden reggel, meg a rántott hús kész volt, amire hazamentem....de szerintem is ki lehet bírni anyagilag így is.
|
|
|
|
#238374 - 2010-03-10 17:11:01
[Re: Groovebaby]
|
kezdõ fórumos
Regisztráció: 2009-09-16
Üzenetek: 80
Lakhely: BAZ Megye
|
KEX... Teljes mértékben igazad van... De azért be kell látni hogy nem mindenki teheti meg... én nem kifogást keresek... Pl: ha 1 szülő egyedül nevel 3-4 gyereket... Azért az nem kevés pénz ( nah meg a rezsi meg minden ) Ösztöndíjról meg annyit hogy van 1 Indián osztálytársam... Be se jár suliba meg fél évkor is bukott nem tudom má hányból és kap ösztöndíjat. Én is megpályáztam , de nem kaptam hiába a 4-egészes átlag.... Igaz suliba szendvicset viszek , de nem telepakolom szalámival oszt cső..... Ahogy Bosco is mondta összelehet dobni elég tápláló cuccot is... De bárcsak lenne saját keresetem ....... de sajnos nincs
_____________________ Dare to dream
|
|
|
|
|
|
#238390 - 2010-03-10 18:06:20
[Re: K_David33]
|
stabilan fórumos
Regisztráció: 2010-02-08
Üzenetek: 697
Lakhely: Gyenesdiás
|
Nem mindegy hogy milyen szakon csinálsz 4 egészes átlagot. Nálunk Mérnökinfón már 3,6-tól van ösztöndíj, viszont a bölcsészeknél 4,64-től NEM hiába:) Próbálj meg valami hétvégi melót keresni, vagy olyat amit a suli után tudsz csinálni. Nekem szerencsém van, mert találtam olyan munkahelyet ahol Péntek-Szo-Vasárnap kell dolgozni, igaz akkor nem napi 8 órát, hanem 12-őt, de fenn tudom magam tartani belőle, igaz szűkösen.
|
|
|
|
#238408 - 2010-03-10 20:16:00
[Re: Never_ya]
|
tejjesen új fórumos
Regisztráció: 2010-03-10
Üzenetek: 1
|
Hello.
Én szeretném megváltoztatni az élet stílusomat. Ennek érdekében letettem a cigit, már egy hónapja nem szívtam. Rendszeresen étkezek, és sok gyümölcsöt is eszek. Továbbá elkezdtem egy "100 fekvőtámasz" programot, amely 6 hétből áll és a 6. hét végére állítólag megtudok csinálni 100 szabályos fekvőtámaszt egyszerre. Tudom ez nem valami nagy edzés, de az a problémám hogy a 3. hétnél elakadtam. Ugyanis a 3. hét 3. napja már nem ment. Írják persze ha egy hét nem sikerül akkor kezdjem újra. Újra is kezdtem de most már az 1. nap se ment. Szóval nem hogy erősödnék, gyengülök. Pedig tényleg becsületesen , és szabályosan csinálom. Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Peti
|
|
|
|
|
|
#238410 - 2010-03-10 20:55:35
[Re: Peter B.]
|
leogecc :D
Regisztráció: 2009-03-11
Üzenetek: 701
|
|
|
|
|
|
|
#238413 - 2010-03-10 21:03:46
[Re: Peter B.]
|
kezdõ fórumos
|
ChiefWarPig Offline
Szerintem te nem értettél meg... Eszek rendesen , meg nem vajas kenyéren élek...... Mellesleg tisztában vagyok a kaja fontosságával és minőségével... Tudom hogy mit kellene ennem , az meg megint más hogy meg tudom e -ezt valósítani... Szerintem vissza kellene egy kicsit olvasni... Nem pedig kioktatni... Tudod nem mindenki rendelkezik k*va jó anyagi hát térrel. Szerintem az a fontos hogy a körülményekhez képest mindent megteszek , és megpróbálom a legjobbat kihozni...
_________________ Dare to dream
|
|
|
|
|
|
#238427 - 2010-03-10 22:54:32
|
kezdõ fórumos
|
Kipattant egy kérdés a fejemből......
Nekem (180cm / 80kg ) Menyi pénzből jönne ki a napi kaja??? Rizs , csirke meg még ami kell??? Nagyon kíváncsi vagyok... Mellesleg lehet megpróbálok fatherral beszélni... Nem lesz könyű menet , szerintetek napi 1500-2000 ft ból kilehet jönni??? Muszáj lesz összeszednem magam.........
|
|
|
|
|
|
#238444 - 2010-03-11 08:59:36
|
aki túl régóta diétázik :D

Regisztráció: 2002-12-21
Üzenetek: 1113
|
ChiefWarPig Offline
Szerintem te nem értettél meg... Eszek rendesen , meg nem vajas kenyéren élek...... Mellesleg tisztában vagyok a kaja fontosságával és minőségével... Tudom hogy mit kellene ennem , az meg megint más hogy meg tudom e -ezt valósítani... Szerintem vissza kellene egy kicsit olvasni... Nem pedig kioktatni... Tudod nem mindenki rendelkezik k*va jó anyagi hát térrel. Szerintem az a fontos hogy a körülményekhez képest mindent megteszek , és megpróbálom a legjobbat kihozni... Szerintem te meg összekevered ezt a forumot a kisbegyed rinyaforumával. pont nem érdekel miket irkáltál előtte. van egy olyan mondás hogz az vagy amit megeszel. innentől kezdve hiába van bármilyen anyagi vagy szociális bajod, a szervezeted pont leszarja. Szart eszel szar maradsz. Jól kajálsz akkor fejlődsz.- Ennyi _________________
Módosította: ChiefWarPig (2010-03-11 09:00:46)
|
|
|
|
#238489 - 2010-03-11 15:33:37
[Re: J-András]
|
kezdõ fórumos
|
ChiefWarPig: Ezzel nem mondtál nekem semmi újat... Mellesleg bocsáss meg hogy megoldást akartam találni a problémámra... és érdekel hogy mások hogyan tudják megoldani.. Nem kioktatást kértem , amiket elmondtál azokkal tisztában vagyok... Ha nem tudsz értelmesen válaszolni akk ne válaszolj sehogy sem...
________________ Dare to dream
|
|
|
|
|
|
|
|